Trauma verwerking bij Psycholoog Heerlen

Er is iets gebeurd

Een trauma begint met een indrukwekkende gebeurtenis. Iets dat je hebt meegemaakt of hebt gezien. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn.

Maar ik had er toch nooit last van?

Die gebeurtenis lijkt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last van, je denkt er misschien zelfs nooit meer aan. Maar wat blijkt – de emotie van die gebeurtenis ligt ergens opgeslagen en kan ineens in volle hevigheid uitbarsten. Achteraf kun je misschien herkennen wat jouw trauma heeft ‘aangezet’, maar vaak blijft het onduidelijk. En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet.

Succesvolle behandeling

Er zijn gelukkig genoeg succesvolle technieken om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. In relatief korte tijd. De eerste sessies zijn meestal heftig, dan pakken we dat moment even stevig beet. Daarna werken we met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Online therapie

Trauma kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact met psycholoog Heerlen

De praktijk is te bereiken op 085-4014720 of stuur een bericht. Bel ons voor vrijblijvend en passend advies, ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan. Wat je vraag ook is, je krijgt altijd een goed advies. Er kan direct een afspraak voor je worden gemaakt, er is geen wachtlijst! Zo ben jij snel geholpen.