Relatietherapie Heerlen

– In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen –

Niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje. Naar een relatietherapeut? Pfoe…Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Echte hulp

Toch is relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een relatietherapeut jullie heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie weer in gesprek kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de relatietherapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven om daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat tijdens de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie Heerlen echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Liefdesverdriet?

Soms is de relatie al voorbij en de pijn die je voelt van een gebroken hart als je relatie eindigt is onvergelijkbaar. Dat niet alleen, er komen zo veel emoties los dat je moeilijk je eigen weg kunt vinden. Lees meer over relatie & sexualiteit

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Contact met psycholoog Heerlen
Ik geef geen relatietherapie, maar je kunt hiervoor terecht bij mijn collega Loes Dols. Je kunt praktijk Heerlen bellen –0854014720– voor meer informatie over Loes of stuur een bericht t.a.v. van Loes.