Therapie in Heerlen

Inzichtgevende therapie

Onze therapie werkt inzichtgevend. We zijn er niet alleen van overtuigd, maar het is ook onze ervaring dat als je begrijpt wat er speelt je vanuit eigen kracht kunt vinden wat je wilt veranderen.
Het belangrijkste in onze therapie ben jij. Het is niet alleen jouw klacht, maar het zijn ook jouw talenten, je kwaliteiten en je kracht die je gaan helpen. We kunnen ons voorstellen dat dat nu moeilijk voor te stellen is, maar jij hebt alles in huis om de situatie waarin je zit te boven te komen.

We werken beide inzichtgevend, en dit doen we allebei op onze eigen manier.

Werkwijze

We gaan er voor zitten. In eerste instantie nemen we de tijd, samen goed te onderzoeken wat er speelt. Ik hou je een spiegel voor, ik help je patronen te herkennen en ik help je begrijpen wat de diepere oorzaken achter je klacht zijn.

Samen zoeken we verbanden, vinden soortgelijke momenten als nu in je leven. We verkennen de context, maar pluizen vooral minutieus uit wat het patroon van je klacht is.

Het is mijn ervaring dat het verkrijgen van dat inzicht eigenlijk al bijna al het werk is. Er gaat een lichtje branden en ‘ineens’ is het je duidelijk; je weet dan ook eigenlijk meteen wat je te doen staat en hoe jij het op jouw manier vorm kunt geven. Je bent gegroeid.

Werkwijze

Om inzicht te verwerven gebruik ik in eerste instantie ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en hypnotherapie. We zoeken het gevoel dat je hebt, heel precies op. Op die manier werken we niet om het probleem heen, maar pakken we het daar waar het speelt aan.

Mijn stijl is ook een beetje een ontdekkingsreis in jezelf; veel cliënten zijn verrast van dat wat ze tegenkomen. Dat kan soms confronterend zijn, maar in alle gevallen verrijkt het je leven in veel breder opzicht dan alleen die klacht.

Kijk ook hier eens voor therapie

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Heerlen. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact met psycholoog Heerlen

Wij zijn te bereiken op 085-4014720. Bel ons voor vrijblijvend en passend advies, ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed advies geven. Wij kunnen direct een afspraak voor je inplannen, zonder wachtlijst! Zo ben jij snel geholpen.